Daruszállítás – BILK

24 máj by Hesp V.

Daruszállítás – BILK

2018-ban a logisztika napja alkalmálból szerencsém volt ellátogani a BILK-be, és betekintést nyertünk a kulisszák mőgé. Az egyik legnagyobb élmény az volt, amikor felmentünk a hatalmas konténer bakdarura. Félelmetes volt gyalog felmenni a magasba, de egyben izgalmas is! Ami akkor élmény volt, késöbb az egyik legnagyobb szakmai kihívásunk lett.

2020.07.30-án az alábbi tájékoztatást adta a Rail Cargo:

Tisztelt Ügyfeleink,

A tegnapi nap eseményeivel kapcsolatban jelenleg a következő tájékoztatást tudjuk adni.

Terminálunkon üzemi baleset történt, melyben az egyik bakdarunk ütközött mobil rakododógépünkkel. A baleset következtében a bakdaru statikailag instabillá vált. Személyi sérülés nem történt.

Az eszköz stabilizálásán és a helyzet mielőbbi rendezésén a terminál mérnökei, külső spacialisták bevonásával folyamatosan dolgoznak.

Előreláthatólag ma délután, 14 óra után fogunk tudni frissebb információval szolgálni az esetlegese részleges újra indulásról és a további operációról.

Szíves türelmüket és megértésüket köszönjük.

https://www.railcargobilk.hu/hu/hirek?page=10

Egy sajnálatos balestnek köszönhetően az egyik kalmár nekiment a darunak, ami leugrott a sínpályáról, és a vágányon lévő vasúti vagonokban sikerült megtámaszkodnia. A műszaki mentésnél az első kihívás a darus kollégák előtt állt, a daruszerkezetet biztonságba kellett helyezni. Ezt a műveletet láthatjuk az alábbi videón.

Ez után érkeztünk mi a csapatommal, és megkezdük az elemek elszállítását a felújítás helyszínére. Az elmúlt hetekben sikerült elszállítanunk a legutolsó túlméretes darabot a BILK terminálból.

2 hozzászólás

Geoff Valente

Good way of explaining, and pleasant
post
to obtain data on the topic of my presentation topic,
which i am going to deliver in university.

 

    Hesp V.

    Thank you! If I can help any furthure, please contact me.

     

Leave a Reply