Waberer’s átalakulása

26 jún by Hesp V.

Waberer’s átalakulása

Az elmúlt években hallottam innen-onnan, hogy változások lesznek a Waberer’s-nél. Felmerült pletyka szinten, hogy a brit Eddie Stobart fogja megvásárolni a cégóriás részvényeinek többségét. Most végre kiderült az igazság, és nem kell többet találgatni.

Kép forrása: http://com.ft.imagepublish.prod.s3.amazonaws

Wáberer György a Waberer’s alapítója 2016 júniusában vált meg a cég részvényeitől. Jelenleg a Mid Europa Partners magántőke-befektető cég tulajdonában van a magyar fuvarozó cég. A megállapodás szerint az új tulajdonos 2018. tavasz végéig használhatja a Waberer’s nevet (három év plusz türelmi idővel 2021-ig). A megállapodás tárgyát nem képzi se a logó, se a szlogen, se a színösszetétel, csak is kizárólag a márkanév, tehát a cég nevén kívül minden változatlan maradhat.

A cég 2016-ban a legnagyobb volt Európában a komplett rakományokat (FTL: Full Truck Load) saját fuvareszközökkel szállító szállítmányozási piacon. A vállalat árbevételeinek több mint egyharmada származott hazánkból. Az elmúlt négy évet vizsgálva az európai nemzetközi fuvarozási piac mindössze 3,8%-al növekedett, ameddig a Waberer’s 11,4%-al.

Ennek ellenére a befektetési szakértők szerint a versenytársakhoz képest alacsonyabb áron fogják értékesíteni a Waberer’s értékpapírokat. Összesen 14.654.028 darab részvényt fognak kibocsátani 0,35 euró/darab áron. Mivel jelenleg a Waberer’s zártkörűen működő részvénytársaság, ezért az első kereskedési nap még nincs meghatározva.

Leave a Reply