Nyerésre áll a Nestlé az erdőirtás elleni harcban

7 máj by Hesp V.

Nyerésre áll a Nestlé az erdőirtás elleni harcban

A vezető élelmiszergyártó Nestlé a kitűzött céljának a 77%-át érte el, miszerint nullára csökkenti az erdőirtást, a mezőgazdasági árucikkek ellátási láncán belül.

A Nestlé 2010-ben elkötelezte magát, hogy 2020-ra megszünteti az erdőirtásokat. A cég kifejlesztett egy műholdas rendszert a Starling-ot, aminek a segítségével megfigyelik az erdőirtás szempontjából kockázatos területeket. Az irtásokat tekintve, magas kockázatúnak tekinthetőek a pálmaolaj ellátási láncához tartozó területek, amiket szintén ellenőriznek a Starlink segítségével.

kép forrása: https://www.foodbusinessnews.net/ext/resources/FBN-Features/9/NestleStarling_Lead.jpg?1536938147

Egyre sürgetőbb az erdőirtások megállítása, mivel a klímaváltozás hatásai egyre jobban érezhetőek a mezőgazdaságban. A Starling-nak köszönhetően újabb információkhoz jutottak az erdőirtásokkal kapcsolatban. Rájöttek, hogy a pálmaolaj termelés az egyik fő oka a klímaváltozásnak, és a biológiai sokféleség csökkenésének egyik mozgatórugója. A Nestlé arra ösztönözi a többi élelmiszergyártó céget, hogy használják ki a műholdas megfigyelési szolgáltatások előnyeit a saját ellátási láncukban, az átláthatóság felgyorsításának érdekében.

Leave a Reply