Hogyan működik? – Nagyon speciál I.

11 ápr by Hesp V.

Hogyan működik? – Nagyon speciál I.

Új sorozatomban különböző eszközök kerülnek bemutatásra munka közben. Amiket eddig csak elképzeltünk, most láthatjuk, hogy hogyan is működnek. – Első részben a túlméretes szállítmányozásról lesz szó, azon belül is a mélybölcsős szerelvényekről láthatunk egy kisfilmet.

Túlméretes szállítmányozásban sokféle eszközt alkalmaznak, különböző vontató és pótkocsi kombinációkat. Nem mindegy, hogy az adott rakomány geometriai túlmérettel rendelkezik, túlsúllyal, vagy esetleg mindkettővel.

Mélybölcsős félpótkocsikat előszeretettel alkalmazzák építőipari nehézgépek, lánctalpas járművek, különböző homlokrakodók, nagy méretű kazánok, csónakok, mezőgazdasági gépek, vasúti járművek, gépi alkatrészek és előregyártott magas elemek szállításához. A mélybölcsős pótkocsiknak a nyeregszerkezethez csatlakozó “hattyúnyak” utáni rakfelülete a bölcső. Ezen a részen, akár 40-50 cm is lehet a platómagasság, ennek köszönhetően szállíthatóak a magas rakományok. A hattyúnyakat le lehet választani a pótkocsi többi részéről, ami elő segíti a különböző járművek, és rakományok fel- és lerakodását. A következő videóban láthatóak munkában ezek a szerelvények különböző méretekben.

Leave a Reply